Obnovljeni tonerji

Kupci se pogosto sprašujejo katere tonerje ali črnila izbrati. Ali naj bodo originalna, obnovljena ali kompatibilna. Kaj so razlike med njimi, ali zagotavljajo enako kapaciteto kot originali? Ali se lahko z uporabo poškoduje tiskalnik? Ali lahko uveljavljajo garancijo?

Originalni potrošni material je izdelan z najvišjo kakovostjo in stopnjo natančnosti. Tonerji so izdelani za zagotavljanje najboljše kakovosti tiskanja. Imajo veliko nižjo stopnjo in manjšo verjetnost, da bi puščal sledi pri tiskanju ali pa celo verjetnost razlitja.

To je glavni razlog, zakaj proizvajalci tiskalnikov priporočajo uporabo originalnih tonerjev in črnil, saj trdijo da so funkcije tiskanja slabše in vplivajo na sam tiskalnik. Prav tako pa je dokazano, da se življenjska doba tiskalnika skrajša z uporabo ne originalnega potrošnega materiala.

Če vaše delo temelji na višji kakovosti in želite zagotoviti najvišji kakovostni tisk, potem zagotavljamo, da je uporaba original tonerjev najboljša izbira za vas.

Za ne originalni potrošni material se stranke odločajo predvsem iz stroškovnega stališča, saj so te cenejše kot pa original. Priporočamo jih kupcem, ki niso tako zahtevni in ne rabijo tako kakovostnega tiska, kot bi jim ga zagotovil original potrošni material. Se pa velikokrat zgodi, da se stranke odločijo za prestop iz ne originalnih na originalne tonerje. Največji razlog za to je velikokrat reklamacija teh tonerjev, ali pa puščanje sledi na papirju, celo razlitje tonerja v tiskalniku. Kar prinese več slabosti, kot pa koristi, saj vam ob tem lahko prinese še dodatne stroške, kot je popravljanja tiskalnika.

Kaj pa obnovljeni tonerji? Te pa so nekoliko cenejši, kot originalni, lahko se pohvalijo z primerljivo kakovostjo in življenjsko dobo tiskanja, kot originalni. Za   njih je značilno, da obnovijo originalni toner in ga ponovno napolnijo, to storijo samo enkrat. Njihova prednost je, da so okolju bolj prijazni. Če želite znižati stroške tiskanja, ker se vam zdijo originalni tonerji predragi, potem je obnovljeni toner prava izbira za vas.